De jaarcirkel individueel

De  jaarcirkel...


Onze voorouders kenden een diep respect voor de natuur en stemden zich volledig af op het land en op het ritme van de natuur. 

Zo groeide een jaarcyclus uit tot momenten van respect en dankbaarheid omdat het land en de natuur hen alles gaf wat ze nodig hadden.   Ze leefden met de cycli van de zon en de maan. 

Vandaag is dat gevoel van meeleven met de cyclus van de natuur wat verloren gegaan.  Toch kan een jaarcirkel bijzonder inspirerend en stimulerend werken.


Tijdens de jaarcirkel kijken we wat er in de natuur gebeurt en ontdekken we hoe deze gebeurtenissen iets kunnen betekenen in ons eigen leven.  We kijken hoe de natuur groeit en verandert tjdens de seizoenen  en tegelijkertijd groeien en veranderen wij als persoon. 


De jaarcirkel start in de donkerste momenten van het jaar, net als nieuw leven in de duisternis van moeder aarde begint. 


Een jaarcirkel kan je individueel volgen en hoef je zelfs niet volledig te volgen.  Soms is het voor jou enkel nodig om te weten hoe je bepaalde dingen 'zaait' zodat je voor jezelf een weg uitstippelt die je kan volgen en die je meer voldoening geeft in je leven.  Of soms weet je wel heel goed hoe je bepaalde dingen kan organiseren (zaaien), maar laat je de vruchten gewoon hangen omdat je niet weet hoe je ze het best kan plukken.  Met andere woorden steek je heel veel energie in bepaalde aspecten van je leven, maar zie je er niet de resultaten van...  Bij een individuele jaarcirkel kan je heel gericht werken.De individuele jaarcirkel is op afspraak en duurt ongeveer een uur.  (Soms krijg je op voorhand al een opdracht mee om thuis uit te werken.)


Prijs: 45 euro